Maserati Coupé 4
Maserati Coupé 4

Maserati Coupé 4
Maserati Coupé 4

Maserati Coupé 4
Maserati Coupé 4

Maserati Coupé 4
Maserati Coupé 4

1/11

Maserati Coupé 4.2 V8 Cambiocorsa, Svensksåld (1000:-/månad)

 

Pris: 199 990:-

  • Växellåda: Automat

  • Miltal: 10 300

  • Årsmodell: 2002

  • Effekt: 390 hk

  • ​Interiör: Röd

  • Drivmedel: Bensin

Tillverkades mellan 2002-2007. Totalt gjordes ca 6000 bilar, ungefär 5000 av dessa var av sk Cambiocorsa-modell. Det innebär elhydraulisk växellåda (f1-låda i folkmun). Tekniken plockades direkt från Ferrari som vid tiden ägde Maserati. Resterande bilar kallas GT i stället för Cambiocorsa och dessa har en vanlig manuell växellåda. Motorn kommer också från Ferrari, det är i grunden samma motor som sitter i Ferrari F430, alltså en 4,2 liters kortslagig V8.

 

Den är något omarbetad i Maseratiutförande och inte fullt så extrem som i Ferrarin, den lämnar strax under 400 hästar i stället för 500. Bakgrunden till det är att man har eftersträvat hög tillförlitlighet, denna bil var tänkt som en "dayli driver". Den lägre effekten betyder dock inte att detta är en slö bil, noll till hundra på 4,9 sekunder och en toppfart på 285 km/h. Det i sin tur innebär att den är något snabbare än en samtida 911. Det var viktigt för Ferrarifolket att inte släppa ifrån sig något som fick stryk av ärkerivalen. Till skillnad från Porschen så har den faktiskt ett användbart baksäte också, och ett bagageutrymme som rymmer mer än en hopfällbar tandborste :)

 

Cambiocorsa-modellen har även ett för tiden rätt så avancerat chassi, i sportläge ställer fjädringen om sig via sex elektriska sensorer och förbättrar väghållningen avsevärt. Gasresponsen blir också kvickare samt att diffen blir mer aggresiv och gör bilen mer överstyrd än understyrd. ABS bromsar, ACC/Klimatanläggning, Airbag förare & passagerare, Urkopplingsbar pass airbag med nyckel, Antisladdsystem, CD-stereo, Elhissar fram, Elspeglar, Elstol förare med minne, Elstol passagerare fram, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Komplett ifylld servicebok, Larm 18"fälgar, Navigator (GPS), Servostyrning, Sidoairbag, Skinnklädsel, Sportstolar, Stolvärme fram, Xenonstrålkastare, Yttertemperaturmätare, ParkAssist. 

 

229000kr gäller enbart renköp och utan inbytesbil. Vi hjälper gärna till med förmånlig finansiering Välkommen och kontakta oss för mer information! Denna bil har motorn på 4200 kubik och är tillverkad av Ferrari. Sista årsmodellen av 2002 fick just denna motorn med 390hk. Den har ingen turbo längre utan har nu fått en rejäl cylindervolym med större vridmoment och tillverkades endast med den större motorn 2002 dvs sista årsmodellen. Coupe Cambiocorsa är sexväxlad med elektronisk växling via paddlar. Fullservad på Autoropa senaste servicen hos Porsche vid ca 9300mil bilen är i mycket bra skick utom ett dörruppslag.